Naše vína & e-shop
Odrůdy bílého vína:
Veltlínské zelenéVíno má světle žlutou barvu s obsahem zelených tónů. V buketu má příjemnou medovou vůni, kořenitost až pepřnatost. Je doporučováno k širokému spektru pokrmů. Mladší vína ke studeným masům a vyzrálá k pokrmům z hovězího masa, jemným omáčkám či k filé z mořských ryb.
Sauvignon blancSauvignon poskytuje vína osobitého odrůdového buketu broskve a angreštu. V chuti je víno svěží, kořenité, s bohatou strukturou. Je doporučováno k předkrmům s dominující chutí, k rybímu masu, uzeným masům či drůbeži a lehce kořeněným pokrmům.
Müller ThurgauVíno je velice příjemné, s nízkým obsahem kyselin, s lehkou, skoro muškátovou příchutí. Je žluto zelené barvy, velmi aromatické a harmonické v chuti. Je doporučováno pro svou všestrannost ke všem hlavním jídlům.
Pinot blancVíno zlatavě zelenožluté barvy s ovocným aroma, které ve své ohnivosti s jemnou nasládlou chutí dává vínu kulatost a zároveň svěží lehkost mladého vína. V dochuti je chrakteristická chlebovinka. Je doporučováno k drůbeži a rybám, specialitám na grilu a polotuhým sýrům holandského typu.
Odrůdy červeného vína:
FrankovkaMá ve své vůni výrazný ovocný projev sušených švestek a černých jeřabin. V chuti je víno plné, kouřové, kořenité s bohatou až ohnivou strukturou. Je to velmi harmonické víno s vyrovnaným obsahem kyselin, alkoholu a tříslovin. Je doporučováno především k plísňovým sýrům.
Portugal modrýJe to víno se svěží ovocnou vůni, jemné granátové barvy, příjemné chuti s jemnými kyselinami a tříslovinou. V chuti je po odbourání kyselin znát jemnost peckového ovoce. Je doporučováno k charakteristickým úpravám drůbežího masa (husa, kachna, bažant).
Cabernet SauvignonVíno typické svou příchutí a kořenitostí, která je u mladých vín poněkud drsná. Zráním v láhvi získává typickou jemnost. Je rubínové barvy, voní po višních nebo po černém rybízu. Je doporučováno k pikantním úpravám hovězího a k aromatickým nazrálým sýrům.
Pinot noirVíno světle rubínové barvy s vůní zralé višně, která přechází v chuti do jádra peckovin a hořké čokolády. Je doporučováno k jemnějším úpravám zvěřiny a jiných tmavých mas, rovněž k sýrům s ušlechtilou bílou plísní.
Klaret a rosé:
Pinot noir klaretMá ve vůni výrazné botritické tóny, s jemnou stopou grapefruitu V chuti obsahuje tóny medu a kandovaného ovoce s bohatou až ohnivou strukturou. Je doporučováno k plísňovým sýrům, svíčkové, divoké důbeži, anebo jehněčímu.
Zweigeltrebe roséVíno barvy lososového steaku a pomerančové kůry. Vůně a chuť je velmi ovocná s nádechem citrusových plodů, kdy dochuť zaujme tóny višňového džemu, ukončené pak pikantní kyselinkou. Víno se hodí k okamžité spotřebě pro jeho mladost a svěžest. Je doporučováno k středně těžkým úpravám drůbeže, steakům, méně výrazným paštikám a uzenému sýru.